Equi -Vita - logo

Equi -Vita

Education, Osteopathy and Rehabilitation 

Equi -Vita - logo

Recensies niet

Recensie door Anne Stottelaar

Mijn ervaringen met Leandra zijn erg positief.

Mijn fjordenmerries Ujord en Dessa worden frequent behandeld door Leandra. De jongste merrie Dessa heeft veel last van haar hengstig zijn. Na behandeling merk ik dat ze rustiger is en dat bewegen haar gemakkelijker afgaat. Vooral het onder treden van haar achterbenen bij zijgangen geeft dan veel verbetering. Ik vind het prettig om de paarden met regelmaat door Leandra na te laten kijken, zodat ik weet dat de paarden lichamelijk in orde zijn en ik geen dingen van ze vraag die door blokkades in het lijf niet lukken of zeer doen. Ook toen bij Dessa uitwendige behandeling te weinig resultaat gaf, heeft Leandra me goed geholpen door me met de juiste persoon in contact te brengen, namelijk een dierenarts die ook osteopaat is. Zij kon Dessa inwendig behandelen en dat was nodig om haar lijf weer 100% in orde te krijgen. Ik vind het belangrijk dat iemand ook deze stappen aan durft te raden en dus het belang van het paard op nummer 1 heeft staan. Ik heb ook een aantal lessen gehad van Leandra. In de lessen staat het paard en de ruiter als individu en als combinatie centraal. Leandra heeft door haar achtergrond als osteopaat heel snel door waar blokkades of moeilijkheden van een paard en ruiter liggen. Alles wordt met rust en respect opgelost, waardoor je samen met je paard aan jullie moeilijkheden werkt, zonder dat het zweverig wordt. Er wordt gewoon duidelijke taal gesproken. Je merkt dat je in de les samen met je paard bezig bent om tot oplossingen te komen in tegenstelling tot veel lessen waarbij het probleem vaak bij het paard wordt gezocht. Ik heb na de les nooit het idee dat ik dingen van mijn paard afgedwongen heb, maar juist het samenwerkingsverband vind ik erg prettig.

————————-

Recensie door Lorene van den Baard

In 2010 heb ik voor de eerste keer les gehad van Leandra met mijn paard Noah, toen woonde ik nog in Zuid-Holland. Omdat het mij niet zo goed lukte met werken aan de hand heb ik haar om les gevraagd, een stalgenoot leste op dat moment al bij haar en Leandra haar manier van lesgeven sprak mijn heel erg aan. Het was een voor mij erg verhelderende les en ik heb er veel van geleerd hoe ik verder kon gaan in het werken aan de hand.
Daarna is mijn paardje helaas lange tijd geblesseerd geweest door een ongeluk op de weide en ben ik verhuisd naar Brabant. Via Facebook kwam ik Leandra weer tegen en bleek ze helemaal niet ver van mij af te zitten en regelmatig op verschillende plaatsen in Brabant les te geven.
Ontzettend fijn want ik was inmiddels met mijn 4-jarige paardje Especially Zelma begonnen haar zadelmak te maken en omdat ik haar graag goed en netjes wil opleiden heb ik snel les met Leandra afgesproken. Dat ik tijdens de eerste les voor de vierde keer op mijn paardje zat maakte voor haar niets uit, ze past zowel het niveau, de oefeningen als de duur van de les perfect aan op wat het paard op dat moment aankan. Iedere les gaan we met kleine stapjes vooruit en soms even een stapje terug als dat nodig is.
Ook met Noah les ik bij Leandra en ondanks dat hij niet altijd makkelijk is met rijden weet ze voor alles een oplossing te vinden zodat we iedere keer de les positief kunnen afsluiten.

Wat ik erg fijn vind is dat Leandra kijkt naar wat je paard nodig heeft en of het je ook lukt dit uit te voeren, ze laat je zien en voelen hoe het goed is uitgevoerd zodat je er zelfstandig mee verder kunt werken. Erg prettig dat ze uitlegt waarom je bepaalde oefeningen doet en wat het effect is op het paardenlijf en als je iets niet snapt kun je alles aan haar vragen. Ook vind ik het boek wat ze heeft geschreven een geweldige aanvulling op de lessen, zo is wat je in de les leert ook nog terug te lezen.

————————-

Recensie door Ilse Bloks

Afgelopen jaar ben ik mijzelf meer gaan verdiepen in het rijden.. Wat is het skala precies en hoe zorg ik nu dat ik mijn paard zo goed mogelijk laat bewegen. Al snel stuitte ik op een aantal dingen waarmee ik niet verder zou komen met mijn paard. Mijn gedachte was eerst het losmaken dmv osteopathie en dan kunnen we met een schone lei beginnen.

Daar startte ik mijn zoektocht en veelvuldig kwam ik dan ook bij Leandra op haar site terecht. Ik heb contact gezocht en al snel waren we er over uit dat we eerst eens een les gingen plannen voor er een behandeling zou plaatsvinden. Dat was het eerste wat mij al opviel, dat Leandra enorm eerlijk en richting het paard denkend is, want een behandeling zou meteen wel mogelijk zijn, maar hoelang hebben wij daar dan profijt van als ik zo door blijf rijden als we toen deden?

Tijdens de eerste les zag Leandra dan ook al meteen hoe mijn paard in elkaar zat. Zo weet Leandra dan ook tot in de puntjes het hoe en waarom uit te leggen. Dit ervaar ik als enorm prettig aangezien ikzelf daarom ook veel meer dingen ben gaan begrijpen.

Wat ik tijdens de lessen merk en ik ook erg fijn vind, is dat Leandra stap voor stap werkt. Ik weet daarom altijd precies wat we geoefend hebben in de les en waarom en kan daar fijn op verder werken.

Verder is het voor mij een enorm pluspunt dat Leandra ook door de ogen als Osteopaat blijft kijken tijdens een les. Dit geld voor mijn paard als voor mijzelf. Het is enorm belangrijk dat wij als team samen goed bewegen en de wijze waarop Leandra daar op inspeelt laat dan ook zien dat Leandra enorm kundig is.

Voor mij is lessen bij Leandra een enorm fijn en leerzaam. Het sluit precies aan op mijn wensen, en dat is dat ik samen met mijn paard fijn kan leren rijden en omgaan en dat op een correcte manier.