Equi -Vita - logo

Equi -Vita

Education, Osteopathy and Rehabilitation 

Equi -Vita - logo

Revalidatie

 “Knowledge of anatomy is only a dead weight if we do not know how to apply that knowledge with successful skills”

Het creëren van correct lichaamsgebruik is van essentieel belang voor herstel, maar het is wel belangrijk dat dit aangepast wordt aan de (on)mogelijkheden van het paard. Grenzen en mogelijkheden zien en ermee omgaan, dat is een hele opgave waarmee ik je graag help!

Door het lichaam weer op een biomechanisch correcte manier te laten bewegen;

  • Wordt het beschadigde weefsel dermate gestimuleerd dat het genezingsproces versnelt
  • Kan (herhaling van) een blessure voorkomen worden
  • Kunnen de beschadigde gebieden (zoals bv kissing spines of artrose) ontlast worden waardoor het paard pijnvrij kan bewegen

Met osteopathie haal je direct de oorzaak (blokkades) weg, en geef je het lichaam dus een kick-start om weer correct te kúnnen bewegen. Maar minstens zo belangrijk is dat het paard ook daadwerkelijk weer correct gáát bewegen. Dat gebeurt niet zomaar, het spiergeheugen is namelijk best hardnekkig en houdt graag vast aan het oude verkeerde bewegingspatroon.

Het is daarom heel erg belangrijk dat je specialistische hulp inroept van iemand die heel erg veel weet van biomechanica. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor de ruiter, hij is tenslotte degene die het paard -onder mijn begeleiding- kan leren hoe het zijn lichaam anders moet gaan gebruiken. Het is belangrijk dat de ruiter gaat voelen, beredeneren  en anticiperen op wat er gebeurt in het paard. Dat is dus ook mijn doel in het proces van revalidatie.