Equi -Vita - logo

Equi -Vita

Education, Osteopathy and Rehabilitation 

Equi -Vita - logo

Dressuur

Ben je op zoek naar een training waar correcte biomechanica, ruggebruik en bewegingsvrijheid voorop staat?

Instructie waarbij aandacht wordt besteedt aan het hoe en waarom van je training?

Een training waarbij je je paard gezond op niveau train?

Every horse wants to be trained differently, according to its individuality’

Mijn passie ligt bij biomechanisch correct laten bewegen van paarden en de subtiele communicatie met de ruiter. Mijn visie op training kenmerkt zich door een ontspannen, uitgebalanceerde, biomechanisch correcte en vriendelijke manier van opleiden met durchlässigkeit als grootse goed. Ruiter en paard kunnen communiceren op kleine aanwijzingen en laten zoveel mogelijk expressie zien binnen de biomechanische mogelijkheden van correctheid.

Expressie die ten koste gaat van ruggebruik en blessures gaat er bij mij niet in. Binnen deze grenzen zie ik een combinatie graag zo optimaal mogelijk bewegen. Prachtige voorbeelden daarvan zijn Ingrid Klimke en Uta Gräf. Zij weten een super mooie balans te vinden tussen expressie, correctheid, geduld, harmonie en plezier.

Through increasing body awareness, inhibiting old patterns, and replacing them with a more balanced, free, and coordinated use of self, both horse and rider can move more freely and comfortably, and develop their best performance.’  (quote Centered Riding)

Ik ben gecertificeerd Centered Riding © instructrice en heb allerlei combinaties onder begeleiding en behandeling; van zo groen als gras tot ZZ niveau, van hobbymatig tot instructeurs, bewegingstherapeuten en revalidatie-casussen. Iedereen die oprecht geïnteresseerd is in een correcte training vanuit gevoel, respect en biomechanica, en die een individuele aanpak waardeert is welkom. Durchlässigkeit staat tijdens mijn trainingen met stip bovenaan! Ik deel mijn zeer uitgebreide kennis over biomechanica graag met jou!

Het is mogelijk om op eigen locatie te lessen, maar ook om in Koningslust te komen lessen, met je eigen paard of met één van mijn paarden!