Equi -Vita - logo

Equi -Vita

Education, Osteopathy and Rehabilitation 

Equi -Vita - logo

Opzet, locatie, kosten, data

De Opleiding

Equi-Vita biedt 2 opleidingen aan;

  • Voor mensen die wél al een instructeursdiploma hebben; een masterclass op HBO niveau. De opleiding bestaat uit 16 lesblokken van 2 dagen die maandelijks gegeven worden (muv de zomervakantie). Je doet een tussentijds- en afsluitend examen (specificaties onder het kopje ‘Examinering’). Opleiding start 14 en 15 april 2018.
  • Voor mensen die nog géén instructeursdiploma hebben; een instructeurs-opleiding op HBO niveau. De opleiding bestaat uit 18 lesblokken van 2 dagen die maandelijks gegeven worden (muv de zomervakantie). Je doet een tussentijds- en afsluitend examen (specificaties onder het kopje ‘Examinering’). Opleiding start september 2018.

Je neemt de meeste modules je eigen paard mee, net als alle andere cursisten. Je krijgt of geeft dan les, waarbij jij als ruiter/instructeur en ook je medestudenten interactief betrokken worden. Wat zie je? Wat voel je? Wat betekent dat? Achteraf bespreken we de lessen, wat waren de positieve punten en wat waren de aandachtspunten? Uiteraard duiken we de bijbehorende theorie in! Wil je weten welke onderwerpen we behandelen? Kijk dan hier.

Vaak mondt dit uit in afrondende of voorbereidende thuisopdrachten die we met elkaar delen op internet en die we de volgende module zullen bespreken. Er zal regelmatig gevraagd worden om je opdracht toe te lichten voor de andere deelnemers zodat we van en met elkaar leren. Tevens is er maandelijks de mogelijkheid om deel te nemen aan een online vragensessie!

Daar bovenop krijg je les van zeer gewaardeerde professionals (zie docenten) op externe vakgebieden zoals bekapping, harnachement, gedrag etc.

De inhoud van de modules is deels vastgesteld en wordt deels ingevuld door de studenten zelf naar aanleiding van hun interesses en participatie. Daardoor bestaat de mogelijkheid om je in jouw richting te specialiseren en op je eigen niveau mee te draaien.

 

Kosten

De volledige opleiding bestaat uit 2 studiejaren van ieder 8 (masterclass) of 9 (opleiding) lesblokken.  Je mag ieder studiejaar in 4 termijnen betalen en er geldt een aanbetaling bij inschrijving. Dit bedrag is exclusief BTW*, (verplichte) boeken en overnachting ruiter. Inclusief theorie en praktijklessen en gastcolleges, huisvesting paard, lunch, koffie/thee gedurende opleidingsdagen.

Het inschrijfgeld bedraagt voor beide opleidingen 395 euro (100 euro korting bij inschrijving voor 15 januari 2018). Zodra het inschrijfgeld o.v.v. je naam is ontvangen , gaan 14 dagen bedenktermijn in. Daarna is de inschrijving definitief. Annuleringsvoorwaarden zijn vermeld in de algemene voorwaarden.

Totale opleidingskosten bedragen:

Masterclass: 2495,- euro excl. BTW* en examen per leerjaar

Instructeursopleiding: 2795,- euro excl BTW* en examen per leerjaar

  • BTW vrijstelling is in onderhandeling. Momenteel wordt gefactureerd incl. BTW

Data

Data Masterclass 2018
21/22 april
12/13 mei
23/24 juni
22/23 september
6/7 oktober
3/4 november
1/2 december
2019
12/13 januari
3 feb tussentijds examen

De Instructeursopleiding gaat in september van start. Data wordt nog aan gewerkt!

Locatie

Venhorst, Horse Care Center (midden tussen Eindhoven en Nijmegen in)