Een sterk en vrolijk paard, dat met afdruk en souplesse de baan door gaat, dat zien we graag. Een goede training zorgt dat je paard zich met plezier en zonder blessures ontwikkelt tot een ware atleet. Maar juist over deze ‘goede training’ zijn 1001 verschillende meningen en visies. Veel mensen rollen in het instructeursvak omdat ze er plezier aan hebben. Maar maar weinig mensen zijn echt sporttechnisch onderlegd. Daarin kun jij na het volgen van deze opleiding het verschil gaan maken!
Om je eigen visie op training te ontwikkelen is het belangrijk om te begrijpen hoe een paardenlichaam functioneert. Maar zeker ook hoe een ruiterlichaam functioneert! Deze twee concepten worden gecombineerd in de opleiding ‘Biomechanisch Instructeur’. Zodoende ontwikkel je een eigen en onderbouwde visie over de interactie tussen ruiter en paard en kun je je klanten veel meer diepgang bieden dan de gemiddelde instructeur
De opleiding is een Masterclass, dat betekent dat deze alleen toegankelijk is voor mensen die al in bezit zijn van een instructeursdiploma en die graag meer verdieping willen bieden in hun les geven.
Het doel van de opleiding is om jou diepgaande kennis te bieden omtrent de biomechanica en inspanningsfysiologie van paard én ruiter zodat je beter kunt waarnemen, verklaren en corrigeren wat er in het paarden- en ruiterlichaam gebeurd. Daarmee zorg je dat combinaties met plezier kunnen trainen én voorkom je blessures! We bieden dus geen specifieke rij-stroming aan, want iedere ruiter is anders én ieder paard is anders. Het is belangrijk dat jij als instructeur maatwerk kunt leveren gebaseerd op feitelijke kennis. Je krijgt les van professionals met een gedegen opleiding, die breder geschoold zijn dan enkel instructeur en die hun sporen reeds lang en breed verdient hebben zodat ze ook écht wat kunnen toevoegen. Dat maakt deze opleiding uniek in Nederland!
Dit houdt in dat het volgende van je verwacht mag worden na het behalen van het tweede jaar;
- Onderbouwd instructie kunnen geven vanuit biomechanische en fysiologische kennis van het paard
- Onderbouwd instructie kunnen geven vanuit biomechanische en fysiologische kennis van de ruiter
- De interactie tussen ruiter en paard kunnen beoordelen
- Scheefheid identificeren en breder verklaren dan enkel stuwend/dragend achterbeen en links- of rechtsgebogen
- Hulpgeving verklaren, uitleggen, beoordelen en corrigeren
- Begrijpen hoe mensen leren en les-informatie daarop toespitsen
- Basisvaardigheden problemen herkennen in harnachement, hoeven, voeding en lichaam.
- In kunnen schatten wanneer externe hulp nodig is en dit helder en respectvol communiceren naar eigenaar en professional