Equi -Vita - logo

Equi -Vita

Education, Osteopathy and Rehabilitation 

Equi -Vita - logo

CV

Mijn visie op training kenmerkt zich door een ontspannen, uitgebalanceerde, biomechanisch correcte en vriendelijke manier van opleiden met durchlässigkeit als grootse goed. Ruiter en paard kunnen communiceren op kleine aanwijzingen en laten zoveel mogelijk expressie zien binnen de biomechanische mogelijkheden van correctheid. Expressie die ten koste gaat van ruggebruik en blessures gaat er bij mij niet in. Binnen deze grenzen zie ik een combinatie graag zo optimaal mogelijk bewegen. Prachtige  voorbeelden daarvan zijn Ingrid Klimke en Uta Gräf. Zij weten een super mooie balans te vinden tussen expressie, correctheid, geduld, harmonie en plezier.

Equine osteopath EDO ©
Ik heb mijn opleiding tot osteopaat voor paarden en honden gevolgd aan ‘The Vluggen Institute for equine education and osteopathy’ in Waldfeucht, een opleiding die de allerhoogste kwaliteit van osteopaten kan garanderen. Deze opleiding is erop gericht om te leren begrijpen hoe het paard functioneert, hoe alles in het lichaam invloed heeft op elkaar en samenwerkt, hoe je zwakke punten kunt identificeren, en uiteraard hoe je deze kunt verbeteren. Hierdoor kan ik onderbouwd advies geven bij training en revalidatie, en uiteraard indien nodig het paard behandelen op het stukje waar training ontoereikend kan zijn.

Canine osteopath

Post-graduaat heb ik de opleiding osteopathie voor honden afgerond bij het Vluggen Instituut.

Centered Riding © instructeur

Through increasing body awareness, inhibiting old patterns, and replacing them with a more balanced, free, and coordinated use of self, both horse and rider can move more freely and comfortably, and develop their best performance.’ 

Ik ben level 1 Centered Riding instructor. Centered Riding biedt een hele mooie manier om de communicatie tussen ruiter en paard heel eenvoudig en helder te houden, waarbij gewerkt wordt vanuit balans en stabiliteit. Centered Riding maakt daarbij gebruik van de 4 basics; Balans, Centreren, Ademhalen en Zachte Ogen. Later zijn deze nog aangevuld met; Duidelijk Doel en Gronding.

Boek
Voor mijn afstuderen heb ik het boek ‘Van ruiter… naar trainer!’ geschreven, een boek over het trainen van paarden en de biomechanica daar achter. Want wat gebeurt er nu precies in zo’n paardenlichaam als we gaan rijden? Hoe voel ik of hij correct beweegt? Hoe zie ik dat? Hoe los ik mijn problemen op? Het boek is een praktijkvertaling van eeuwenoude rijvoorschriften, gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek op het gebied van scheefheid, biomechanica, inspanningsfysiologie, invloed van de ruiter en trainingsmethoden.

Instructeurs
Mijn vaste instructrice is Britta Schöffman. Ze is puur duits klassiek. Correct lichaamsgebruik, lichte verbinding en zachte hulpen zijn belangrijke streefpunten.

Tevens heb ik regelmatig les gehad van

  • Bruno Rodrigues da Silva
  • Horst Becker
  • Anja Beran
  • Margreet Bouwmeester

Daarnaast heb ik heel veel wetenschappelijke en klassieke literatuur op het gebied van dressuur, training en biomechanica bestudeerd, op basis waarvan ik onderbouwd kan les geven en trainen.

Educatief Centrum ‘t Balingehof
Ik heb jarenlang ervaring opgedaan in het trainen en revalideren van paarden bij EC ’t Balingehof. Zij werken op paardvriendelijke manier volgens de 4 kernbegrippen Timing, Trust, Leadership en Non Focus, aan gedrags– en fysieke problemen bij paarden. Ook het opleiden van jonge paarden valt onder hun diensten.

VOF Beekerheide
Voorheen heb ik hier verschillende goedgekeurde hengsten getraind voor de hengstenkeuring. Daarnaast heb ik hier ook verschillende pony’s zadelmak gemaakt en ingereden.

HBO Paard & Management
Ik ben in het bezit van mijn 4-jarige HBO diploma opleiding Paard & Management. Tijdens mijn afstudeerstage heb ik naar volle tevredenheid van de leidinggevende lesmateriaal geschreven voor het PTC+ in Oenkerk.